Nadace ORLEN Unipetrol přispěla v rámci Spanilé jízdy sto tisíc korun rodičům tříletého Vítka a Nadaci policistů a hasičů

Nadace ORLEN Unipetrol přispěla v rámci Spanilé jízdy sto tisíc korun rodičům tříletého Vítka a Nadaci policistů a hasičů

Nadace ORLEN Unipetrol připravila pro členy motorkářského klubu Uniriders nový způsob, jak přispívat svou vášní pro jízdu na nejrůznější charitativní projekty. Cílem bylo ujet 100 000 kilometrů, které byly proměněny ve finanční podporu, kterou věnovala Nadaci policistů a hasičů a tříletému Vítkovi, který trpí Downovým syndromem. Letošní ročník navíc opět umožnil uskutečnit oblíbenou Spanilou jízdu.

Mám velkou radost, že se nám daří ve spolupráci s motorkářským klubem Uniriders pravidelně podporovat jak důležité charitativní projekty, tak i potřebné rodiny,“ říká Katarzyna Woś, předsedkyně správní rady Nadace ORLEN Unipetrol, a dodává:„I v letošní sezoně jsme tak věnovali částku sto tisíc korun na dobrou věc. Jsme potěšeni, že motorkářům situace opět umožnila uspořádat Spanilou jízdu.“

Nadace ORLEN Unipetrol rozdala letos členům Uniriders samolepky pro individuální motocyklové výlety s jasným cílem: každou jízdu doložit fotografií se samolepkou a ujet dohromady 100 000 kilometrů, které Nadace ORLEN Unipetrol následně proměnila ve finanční prostředky. Polovinu z nich věnuje Nadaci policistů a hasičů. Druhou část obdrží rodiče Vítka, který přišel na svět v roce 2018 s Downovým syndromem a nedávno navíc onemocněl akutní leukemií. Vítek po narození překonal všechny počáteční komplikace a statečně se pere s každým svým chromozomem navíc. Jeho vývoj je však oproti ostatním dětem opožděný a v budoucnu se u něj projeví určitý stupeň mentální retardace.

Motorkáři z klubu Uniriders se nakonec dočkali i své spanilé jízdy, byť v „komornější“ podobě. V sobotu 18. září 2021 se členové klubu vydali z čerpací stanice Benzina v Záluží u Litvínova po trase vedoucí Ústeckým krajem až na mostecký Polygon, kde byl pro motorkáře nachystán program se školou bezpečné jízdy a vystoupením kaskadérského jezdce Martina Krátkého.

Motorkářský klub Uniriders skupiny ORLEN Unipetrol úspěšně funguje již třetím rokem a spojuje nadšence s vášní pro motocykly i touhou pomáhat potřebným. Mezi tradiční akce fanoušků jízdy v jedné stopě z ORLEN Unipetrolu proto patří i podpora nejrůznějších charitativních projektů. V rámci pravidelných Spanilých jízd se podařilo pomoci částkou přes 320 000 Kč, které Nadace ORLEN Unipetrol předala do potřebných rukou.

Informace o Nadaci ORLEN Unipetrol

Nadace ORLEN Unipetrol zahájila svou činnost v roce 2017. Během dosavadního působení rozdělila v rámci stipendijního programu 6,5 milionu Kč mezi 196 středoškolských a vysokoškolských studentů přírodovědných a technických oborů. V rámci grantového programu rozdělila 8 milionů Kč 49 středním školám z celé republiky na podporu vzdělávací a vědecké činnosti. Prostřednictvím projektu EDUbus, který aktivizuje zájem žáků o chemii netradičními metodami ve speciálně upravené mobilní laboratoři, oslovila 3 200 žáků ve městech Litvínov, Neratovice a Most. Show Báječný den s chemií, se kterou navštívila devět základních a středních škol v České republice, se zúčastnilo celkem 4 700 žáků. Informace o poslání Nadace ORLEN Unipetrol a všech ostatních aktivitách najdete na internetových stránkách www.nadaceorlenunipetrol.cz.